-->

EVDE SİYAH NOKTA TEMİZLEME YÖNTEMLERİ 2018



      Merhaba Arkadaşlar !
   
      Siyah noktalar 7'den 70'e tüm kadın ve erkeklerin ortak bir sorunudur.Siyah noktalar cildin alt yüzeyinde meydana gelen yağ oranının artmasıyla meydana gelir. Yüzde kötü bir görünüme neden olur.
      Ergenlik döneminde daha çok artan siyah noktalar bir çok gencin kötü görünümden dolayı çevresinden uzaklaşmasına, kendisini beğenmemesine ve öz güven eksikliklerine neden olabiliyor. Bir çok genç kızımız siyah nokta ve sivilcelerini kapatabilmek için tonlarca fondötenler ve kapatıcılarla uğraşıyor. Bu kimyasal maddelerin kullanılması gözeneklerin tıkanmasına neden oluyor ve daha çirkin bir görüntü meydana geliyor.
     Şimdi siyah noktalardan kurtulmak için birkaç bilgiyi sizlerle paylaşacağım.

SİYAH NOKTALARDAN KURTULMA YÖNTEMLERİ

Öncelikle her hafta kendimde uyguladığım ve çok memnun kaldığım kahve ile temizleme yöntemini anlatmakla başlamak istiyorum.

- Kahve Telvesi Yöntemi : 

cilt, kabartma tozu, kahve, kil, kil maskesi, limon, maske, peeling, sivilce, siyah nokta, siyah nokta temizleme, temizlik, türk kahvesi, yöntem, yumurta,

Kahve ile siyah nokta temizlemek çok basit ! Yapmanız gereken tek şey bir Türk kahvesi yapmak ve fincanın dibinde kalan telveleri cildimize masaj yaparak uygulamak.

Eğer ben kahve sevmiyorum, kahve içemiyorum diyorsanız 1-2 tatlı kaşığı Türk kahvesine bir kaç damla su damlatarak da karışımı elde edebilirsiniz. Ancak çok sulu olmamasına dikkat edin. Katı bir karışım olması gerekiyor.

Denedikten sonra memnun kalacağınıza eminim..



- Kil Maskesi Yöntemi :


cilt, kabartma tozu, kahve, kil, kil maskesi, limon, maske, peeling, sivilce, siyah nokta, siyah nokta temizleme, temizlik, türk kahvesi, yöntem, yumurta, Kil maskesi yöntemi de siyah nokta temizlemenin en etkili yöntemlerinden biridir.

Kil maskesi ile temizleme yöntemine başlamadan önce bir kaba sıcak su doldurarak yüzümüzü 10 dakika gibi bir süre buhara tutarsak gözeneklerin açılmasını sağlarız ve daha etkili bir sonuca ulaşırız.

Aktarlarda bulabileceğiniz doğal kil ile birkaç damla elma sirkesi ya da limonu karıştırarak maskeyi elde ediyoruz. Elma sirkesi aynı                                                                                                  zamanda sivilcelerin temizlenmesinde de önemli.


- Yumurta Yöntemi :


cilt, kabartma tozu, kahve, kil, kil maskesi, limon, maske, peeling, sivilce, siyah nokta, siyah nokta temizleme, temizlik, türk kahvesi, yöntem, yumurta, Yumurta ile siyah noktalarımızdan kurtulmak için bir kaseye 1 adet yumurtanın beyazını köpürene kadar çırpıyoruz. İyice köpürdükten sonra elde ettiğimiz karışımı yüzümüze sürüyoruz ve üzerini kağıt havlu ile örtüyoruz. Kağıt havlu kuruduktan sonra bir miktar daha karışımdan sürüyoruz ve üzerine tekrar kağıt havlu örtüyoruz. En son her şey kuruduktan sonra yüzümüzü ılık su ile yıkıyoruz ve nemlendiriyoruz.

- Diş Macunu Yöntemi :


cilt, kabartma tozu, kahve, kil, kil maskesi, limon, maske, peeling, sivilce, siyah nokta, siyah nokta temizleme, temizlik, türk kahvesi, yöntem, yumurta, Diş macunu ile siyah noktalardan kurtulma yöntemi çok basit.

Yapmanız gereken tek şey öncelikle yüzünüzü ılık su ile yıkayıp temizlendiğinden emin olduktan sonra diş macununu siyah noktaların olduğu bölgeye sürmek ve kurumasını beklemek.
Ancak bu yöntemi yaparken diş macununun naneli olmasına dikkat edelim. Diş macunu aynı zamanda sivilceleriniz için de etkili bir çözüm olacak. Bu yöntem gece yatarken yapıp sabah yüzünüzü yıkadığınızda daha etkili oluyor.

- Limon Suyu ve Karbonat Yöntemi :


cilt, kabartma tozu, kahve, kil, kil maskesi, limon, maske, peeling, sivilce, siyah nokta, siyah nokta temizleme, temizlik, türk kahvesi, yöntem, yumurta, Siyah noktalarınızdan kurtulmak için bir diğer yöntem ise limon suyu ve karbonat karışımı.
Bu yöntem için bir kaba karbonat koyuyoruz ve birkaç damla limon suyu damlatıyoruz.
Limon suyunun fazla olmamasına dikkat ediyoruz çünkü katı bir karışım olması gerekiyor. Karışımı elde ettikten sonra 2-3 dakika cildimize masaj yaparak uyguluyoruz.

Bu yöntemi 2 haftada bir yaparak etkili sonucu görebilirsiniz.








0 Yorum "EVDE SİYAH NOKTA TEMİZLEME YÖNTEMLERİ 2018"

Yorum Gönder

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam