-->

Facebook yapay zekâ sayesinde uyuşturucu ile savaşıyor

Facebook yapay zekâ sayesinde uyuşturucu ile savaşıyor
Facebook sitesi yapay zekâ teknolojisini günümüzde farklı alanlarda kullanıyor. Uyuşturucuyla mücadele konusunda facebook yapay zekadan yararlanıyor.
Facebook yapay zeka sayesinde uyuşturucuyla mücadele konusunda daha sert bir tavır takınmaya hazırlanabiliyor. “Proaktif tespit” olarak adlandırılan sistemden yararlanan sosyal ağ, uyuşturucuyla bağlantılı olarak ortaya çıkan görselleri görülmeden hemen önce tespit etmeyi düşünüyor. Firma bu uygulama ile beraber platformunun uyuşturucu satıcıları konusunda daha az kullanışlı hâle gelmesini hedefliyor.
Uyuşturucu Trendini Durduracağız
Facebook sitesinden konuyla ilgili olarak açıklama gerçekleştirdi. Artık teknoloji uyuşturucu içeren görüntüleri ve satıcılara ilgili iletişim bilgilerini içeren görselleri kolayca tespitini yapabiliyor. Yapay zeka teknolojisi bu görevi üstlenmesi sayesinde uyuşturucu ticaretindeki trendlerinin tespit edilmesini sağlıyor. Bu özellik ticaretin yürütülmeye devam ettiği sayfa ve grupları ortaya çıkarma verdiği aktarıldı.
Facebook internet adresi uyuşturucuyla mücadele konusunda yapay zekâdan destek almakla beraber internet dünyasının diğer sosyal medya siteleri ile de işbirliğine gidiyor. Twitter ve Google sitesi ile  grup kuran firma, uyuşturucuya karşı mücadele yöntemlerini yaygın hale getirmeyi planlıyor.
Şirketin temsilcileri Washington’da yapılacak olan toplantılarda uyuşturucuyla mücadelede konusunda bir araya geliyor. Facebook yapay zekâ yeteneklerle beraber diğer teknoloji devleriyle işbirliği gerçekleştirerek uyuşturucuyla mücadelede sertliği artırmayı düşünüyor. Bakalım gelecek dönemlerde bu üç şirket başka hangi alanlarda işbirliği yapmayı planlıyor. 

0 Yorum "Facebook yapay zekâ sayesinde uyuşturucu ile savaşıyor "

Yorum Gönder

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam