-->

Wifi için kullanılan en popüler 10 aracın listelendiği makale.


İnternet artık günlük hayatımızın temel gereksinimlerinden biri haline gelmiş durumda. Bu yüzden ofislerde ve evlerde wifi bağlantıları internete erişim için her kullanıcı adına kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kullanıcılar tüm cihazlarını interneten bağlamak için yer kaplayan kötü görünümlü kabloları kullanmak yerine kablosuz bağlantıları tercih ederler. Bu da kablosuz internetinizi ücretsiz olarak kullanmak isteyen kötü amaçlı kullanıcıların kullanımına açık haline gelmesi demektir. WAP, WAP2 ve WPS ile korunan kablosuz ağları kırmak için bir çok bilgisayar aracı bulunmaktadır. Bu makalede kablosuz ağlara izinsiz erişim sağlamak için en çok kullanılan en iyi wifi kırıcı araçlar.
1. Aircrack-ng
Aircrack-ng, Wi-Fi 802.11b ağlarının WEP anahtarlarını kırmak için kullanılan en popüler kablosuz şifre kırma araçlarından biridir. Aircrack paket yaklayarak kablosuz şifreleri kırmak için en iyi algoritmaları kullanır ve yeterli paket topladığında şifreleri genellikle kırar. Saldırı işlemini daha hızlı hale getirmek için bazı optimizasyonlarla standart bir FMS saldırısı uygular. Aircrack yapımcısı olan şirket kablosuz ağ şifrelerini kırmak için bu aracı nasıl kullanacağınızı öğreten çevrimiçi eğitim sunar. Eğer kullandığınız işletim sistemi linux tabanlı ise Aircrack kullanmak için daha derin linux bilgisine sahip olmanız gerekir. Bu durumda VMWare kullanarak daha az bilgiyle kablosuz ağ şifrelerin üstesinden gelebilirsiniz.

2. WiFi WPS WPA Tester
WPA WPS Tester, kablosuz ağ şifrelerini kırmak için en çok bilinen en köklü araçlardan biridir. Ayrıca android cihazlarda çalışan en iyi wifi şifre kırıcılardan biridir. Bu android uygulaması WPS pin ile erişim noktaları arasındaki bağlantıyı test ederek ağ bağlanmanızı sağlıyor. WPA WPS Tester kullanabilmek için Android 4.0 ve üstü sürümler gereklidir.

3. Cain & Abel
Cain & Abel, ağ trafiğini engellemek ve daha sonra şifrelerini kriptanaliz saldırı yöntemlerini kullanarak kırmak için geliştirilmiş popüler bir şifre kırma aracıdır. Yönlendirme protokollerini analiz ederekte kablosuz ağ anahtarlarını ele geçirebilir. Bu işte yeniyseniz ve kablosuz ağ şifrelerini kırmaya öğrenmeye hevesliyseniz bu aracı mutlaka denemelisiniz.

4. Kismet
Kismet, 802.11 kablosuz yerel alan ağları için bir paket toplayıcısı, ağ algılayıcı ve saldırı tespit sistemidir. Rfmon modunu destekleyen herhangi bir Wi-Fi kartı ile çalışır. Ağları tanımlamak ve gizli ağları tespit etmek için paketleri toplar.  Ayrıca 802.11a, 802.11b, 802.11g ve 802.11n içinde kullanılabilir olan bu araç Linux, OSX, Windows işletim sistemlerinde çalışır.

5.  AirSnort
AirSnort, Wi-Fi 802.11b ağında WEP korumasının şifresini çözmek için kullanılan diğer popüler ve ücretsiz bir araçtır ve Linux ve Windows işletim sistemlerini desteklemektedir. Kullanımı çok basit olan bu aracı Sourceforge'den indirerek WEP şifrelerini kırmak kullanabilirsiniz.

6. NetStumbler
NetStumbler, açık kablosuz erişim noktalarını bulmak için iyi bilinen Windows araçlarından biridir. Bu araç ücretsizdir ve sadece Windows için kullanılabilir. Aracın MiniStumbler adında küçük versiyonuda bulunmaktadır. NetStumbler temel olarak ağ yapılandırmalarını doğrulamak, zayıf ağların konumları bulmak, yetkisiz giriş noktalarını tespit etmek ve daha bir çok işlem için kullanılır.

7. Airjack
Airjack, dövme paketleri enjekte etme ve servis saldırısının reddedilmesiyle bir ağ kurmak için kullanılan en popüler ve sağlam Wi-Fi 802.11 paket enjeksiyon aracıdır. Genellikle MIM ve DOS ve MITM saldırıları için kullanılır.

 8. inSSIDer
inSSIDer, NetStumbler'ın bazı sınırlamalarını aşmak için tasarlanmı bir kablosuz ağ tarayıcısıdır. Piyasaya ilk sürüldüğünde açık kaynak kodlu ve ücretsiz bir araç olsa da daha sonradan ücretli olmuştur ve tam sürüme sahip olmak için 19.99 dolar ödemeniz gerekir. İnSSIDer Wi-Fi tarayıcı, açık Wi-Fi erişim noktaları bulma, sinyal gücünü izleme, kayıtları GPS kayıtlarıyla kaydetme, kablosuz kart ve yazılımdan veri toplama, mevcut en iyi kablosuz kanalı seçme ve gibi daha bir çok işlemi gerçekleştirmek için kullanılabilir.

 9. CoWPAtty
CoWPAtty, sadece Linux işletim sisteminde çalışan WPA-PSK için otomatik bir sözlük saldırı aracıdır. Bu program bir komut satırı arabirimine sahiptir ve saldırıda kullanılacak parolayı içeren bir sözcük listesinde çalışır. Bu aracı kullanmak çok basit olsada yavaştır. Aracın yeni sürümünde, önceden hesaplanmış bir hash dosyası kullanarak hızı arttırılmaya çalışıldı. Bu önceden hesaplanmış dosya, yaklaşık 1000 en popüler SSI için yaklaşık 172000 sözlük dosyası içerir.

10. WepAttack
WepAttack, sadece Linux işletim sisteminde çalışan 802.11 WEP anahtarlarını kırmak için kullanılan açık kaynaklı bir araçtır. Bu araç, çalışma anahtarını bulmak için milyonlarca kelimeyi test ederek etkin bir sözlük saldırısı gerçekleştirir. Ayrıca WepAttack aracını kullanabilmek için WLAN kartı gereklidir.

0 Yorum "Wifi için kullanılan en popüler 10 aracın listelendiği makale. "

Yorum Gönder

Yayın Üstü Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam

Yayın Ortası Sponsor Reklam 2

Yayın Altı Sponsor Reklam